close

Te – ai saturat de preparate grele? Iata reteta salatei de fasole, potrivite pentru aceste zile de post.

Iata reteta salatei de fasole, potrivite pentru aceste zile de post.

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Salata de fasole.

Lista de ingrediente :

-200 grame fasole fiarta

-un gogosar murat

-100 grame masline

-doua linguri maioneza de post

-doua linguri ulei de masline

-o ceapa

-2 castraveti proaspeti

-o lingura mustar

-sare

-piper

Cum se prepara:

Fasolea se strecoara, ceapa se taie marunt, castravetele si gogosarul la fel .

Se amesteca toate ingredientele, se adauga mustarul, uleiul, maioneza, condimentam dupa gust cu sare si piper .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Parjoale din fasole si morcov. Perfecte pentru perioada de post.

In acest articol va vom oferi o reteta de Parjoale din fasole si morcov.

Lista de ingrediente:

-1 ceapă

-sare și piper

-fasole

-1 morcov

-pesmet

-usturoi – după gust

-1 cartof

Cum se prepara:

Pentru inceput punem fasolele la fiert.

Apoi punem si cartoful cu morcovul la fiert, iar cand sunt gata le lasam sa se raceasca si le curatam de coaja.

Curatam ceapa, o taiem bucatele si o punem la calit.

Apoi punem totul intr-un bol, amestecam si dam compozitia rezultata prin masina de tocat carne.

Apoi le condimentam cu sare si piper, si adaugam usturoiul tocat.

Modelam parjoalele, le dam prin pesmet si le punem la prajit in ulei.

Putem servi parjoalele cu sos de rosii inabusite cu ierburi de provence.

Va uram pofta buna!

BONUS

Acest preparat este perfect pentru post. Cea mai buna reteta de iahnie de fasole!

In acest articol va vom oferi o reteta de iahnie de fasole.

Lista de ingrediente:

-1 linguriţă zahăr

-500 grame fasole uscată

-6 căţei usturoi

-2 foi dafin

-sare

-piper

-2 cepe mari

-250 mililitri bulion

-2 linguriţe boia dulce

-1 linguriţă cimbru

-2 morcovi

-1 lingură pastă de ardei dulce

-ulei

-pătrunjel

-mărar

Cum se prepara:

Punem fasolea in apa rece si o lasam la inmuiat peste noapte.

Apoi o fierbem in 2-3 ape.

Dupa primele doua fierberi, varsam apa fiarta si o inlocuim cu alta, tot fierbinte.

In ultima apa adaugam sarea si foile de dafin.

In acest timp curatam si tocam legumele marunt, le punem la calit intr-o tigaie in felul urmator: ceapa, dupa cateva minute mprcovul iar la final usturoiul.

Apoi adaugam si zaharul cu bulionul, urmate de pasta de ardei dulce.

Lasam pe foc pana prinde o consistenta groasa dupa care adaugam fasolea scursa de apa.

Aproape de final adaugam mararul, cimbrul, boiaua, sare si piper dupa gust.

Lasam sa mai fiarba putin dupa care dam deoparte.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"