close

Ton pe gratar cu ceapa caramelizata,scortisoara si menta,ete foarte delicios. Secretul este pregatirea bucatilor de ton..

peste ton la gratar

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de ton la gratar.

 

Lista de ingrediente:

 

– 4 bucati de ton 4 cm grosime.

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 cepe mari, tăiate în jumătate și tăiate

 -1 lingura zahăr

– scorțișoară

-piper macinat proaspat

-1/4 linguri. oțet de vin roșu

-1/4  frunze de menta

-patrunjel

-2 linguri ulei de canola

 

Cum se prepara:

 

Preîncălziți uleiul de măsline la foc mediu într-o cratiță mare. Se adaugă ceapa, zahăr, scorțișoară, și se presară cu sare și piper negru. Gatiti, amestecand ocazional pana cand ceapa devine maro auriu si se caramelizeaza (aproximativ 30 de minute). Încearcă și asezoneaza dupa gust cu sare și piper. Se amestecă menta și patrunjelul tocat înainte de a servi. Încălziți grătarul pentru gătit pestele la foc direct. Lubrifiați tonul pe ambele părți cu ulei de canola. Se presară cu sare și piper. Se prăjește până devine maro auriu, ușor caring pe ambele părți (aproximativ 2 minute pe fiecare parte). Gradul de prăjire trebuie să fie slab, cu un mijloc roz (mediu-rar). Tăiați bucatile de ton pe fibre în felii groase și le așezați unul câte unul pe platoul de servire . În centru, așezați amestecul de ceapă. Lăsați vasul să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 15 minute înainte de servire.

 

 

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"