close

Tort Almondo cu crema raffaello. Un gust rafinat..

tort raffaello

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de tort cu crema Raffaello.

 

Lista de ingredinete:

– 2 cani de zahăr;

– 9-10 ouă;

– 2 lingurite de extract lichid de migdale;

– 3,5 cesti de faina;

– 800 de grame de brânză  „Mascarpone”;

– 600 grame de lapte condensat

– Unt – 240 de grame;

– O jumătate de pahar de cremă ;

– 3 cești de ras de nucă de cocos;

– 2 cesti de migdale prăjite;

– 200 mililitri de lapte;

– o cutie cu Raffaello;

– 1 ceasca de vafe

 

Cum se prepara:

 

Bateti ouale cu zaharul, apoi adaugam extractul de de migdale lichide.

Adaugati faina treptat, amestecand constant.

Luati o tava pentru coacere rotunda, tapetati-o cu hartie pentru copt. Tava nu ar trebui sa aiba diametrul mai maire de 28 centimetrii.

Se toarnă aluatul și se aranjeaza cu o paleta.

Coaceți tortul timp de 30 de minute la o temperatură de 190 de grade, dupa care se raceste si se taie in trei.

Mixati untul, adăugați brânza și turnați laptele condensat.

Compozitia se adauga  la sfârșit, apoi se adauga nuca de cocos și laptele praf, se amestecă din nou.

Se amestecă restul de lapte condensat, apoi se impregnează blatul de tort (ar trebui să aveți trei dintre ele).

Puneți primul blat pe un platou, acoperiți cu o pătrime din crema , presărați cu migdale tocate și vafe zdrobite.

Faceți același lucru cu blaturile  rămase.

Aplicați cremă peste partea superioară a tortului și a părților laterale.

Decorează cu raffaello si  migdale.

Dati tortul la  frigider până  a doua zi.

 

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"