close

Tort Caffelino. Este cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata!

Tort-578×400 (1)

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tort Caffelino.

Lista de ingrediente pentru blat:

-50 grame cacao

-250 grame zahar pudra

-150 grame faina

-200 grame unt

-5 oua

-1 pliculet praf de copt

Lista de ingrediente pentru crema de cafea:

-3 lingurite cafea solubila

-30 grame zahar pudra

-2 plicuri intaritor de frisca

Lista de ingrediente pentru crema de ciocolata

-100 grame zahar

-250 grame unt moale

-500 mililitri lapte

-1 plic budinca cu gust de ciocolata

Decor:

-50 grame ciocolata rasa

Bomboane de ciocolata

Cum se prepara:

Vom incepe cu blatul si batem untul si zaharul pudra pana canda mestecul devine omogen si pufos. Dupa care adaugam ouale unul cate unul, amestecand continuu.

Faina o vom amesteca cu praful de copt si cacao si la viteza mica timp de 3 minute amestecam .

Luam o tava cu inel detasabil si punem in ea hartie de cop ( este mult mai simplu ) si punem aluatul.

Vom pune tava in cuptorul preincalzit circa 40 de minute. Dupa care o vom lasa la racit.

Acum ne apucam de crema de cafea si incepem prin a bate smantana plus zaharul pudra, intaritorul de frisca si cafeaua solubila. Amestecam foarte bine.

Incepem sa facem si crema de ciocolata : fierbem zaharul, laptele si praful de budinca. Dupa care lasam la racit (nu la frigider).

Untul la temperature camerei , il vom mixa si adaugam treptat budinca racita. Blatul il taiem in 2 , o felie o asezam pe un platou,jumatate din crema de cafea o intindem cu o spatula si jumatate din crema de ciocolata.

Deasupra punem a doua felie de blat si imbracam tortul cu restul de crema de cafea si de ciocolata.

Punem pentru ornament bomboane si ciocolata rasa si lasam la rece 5-6 ore.

Va uram pofta buna!

Sursa foto: clickpoftabuna.ro

x
Dati-ne un "Like"