close

Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata. Copii mei il adora

tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de tort de biscuiti.

 

Lista de ingrediente:

biscuiti – 220 g
ciocolată amară – 220 g
unt – 2 linguri
lapte – 160 ml

 

Ingrediente pentru glazura: 


ciocolata amara – 110 g
unt – 1 lingura
lapte – 80 ml

 

Cum se prepara:

Acoperim forma de tort cu folie,si tapetata cu unt.

Rupeti biscuitii in bucati mici.

Puneți ciocolata într-un castron, topiți-o într-o baie de apă calda.

Se topește untul și se bate cu smântâna, se aduce la tempăeratura de fiert și se toarnă ciocolata, se amestecă până se omogenizeaza.

Adăugați biscuitii rupti și amestecați ușor. Transferăm masa în forma pregătită și o punem în congelator timp de 3 ore pentru întărire.

Apoi scoateți tortul din matriță și puneți-l pe farfurie. Scoateți folia.

Topiți ciocolata pentru glazura. Se fierbe laptele și untul și se toarnă ciocolata. Se amestecă până se omogenizeaza bine,.

Decorati tortul cu glazură și distribuind-o pe întreaga suprafață.

 

 

Va uram pofta buna!

 

x
Dati-ne un "Like"