close

Un aperitiv grozav fara conservanti. Sunca de casa, o bunatate mult mai sanatoasa .

sunca de casa

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Sunca de casa.

Lista de ingrediente :

-300 grame carne de porc

-300 grame carne vita

-17 grame sare

-condimente pentru carne

-300 grame carne porc cu grasime

-100 grame bacon sau slanina

-piper

Cum se prepara :

Se spala carnea de vita si pulpa de porc, se taie cubulete, baconul se marunteste .

Spata de porc se taie in doua bucati .

Prima se taie cubulete iar cealalta se da prin masina de tocat .

Se pun intr- un vas adanc, se adauga condimente, sare, piper, ienibahar merisoare uscate si maghiran.

Se pune sare si se framanta bine cu mainile .

Se acopera vasul cu un capac, se da la frigider cateva ore, se intinde o folie alimentara si se aseaza o treime din compozitie pe una din marginile foliei .

Carnea se preseaza bine cu mainile, se modeleaza ca un buton, se inveleste in folie, se inteapa folia din loc in loc cu o scobitoare.

Se leaga batonul la capete si se inveleste in cateva straturi de folie.

Se pune o cratita pe foc, cand fierbe se scufunda si se acopera cu un capac si se fierbe doua ore si jumatate .

Se lasa sunca la racit, se tine la frigider, se indeparteaza ambalajul, se feliaza si se serveste .

Va uram : Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"