close

Un desert de post, cu aroma de cafea și miere, care se prepara usor si nu necesita multe ingrediente.

26.02-POZA art.12 (chec-cu-cafea-580×400

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Chec cu cafea si miere.

Lista de ingrediente:

-50 grame zahăr

-2 linguri miere

-1 praf de sare

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-300 grame făină albă

-250 mililitri cafea fiartă

-nuci mărunțite, opțional

Cum se prepara:

Dam drumu la cuptor si il setam la 180 de grade celsius.

Dupa ce a fiert cafeaua, o lasam sa se raceasca 10 minute, o strecuram, dupa care adaugam in ea mierea si zaharul, si amestecam pana se dizolva complet.

Apoi o punem intr-o cratita si adaugam in ea faina si nuca maruntita, dupa gust si amestecam cu ajutorul unui tel.

Pregatim o tava pentru chec, pe care o tapetam cu hartie de copt.

Bagam la cuptor pentru 60 de minute sau pana trece testul scobitorii.

In cazul in care se rumeneste prea tare desupra, o acoperim cu folie de aluminiu.

Cand este gata, scoatem si lasam sa se raceasca.

Va uram pofta buna!

BONUS

Cele mai bune sarmalute pot fi chiar si acestea de post daca stii cum sa combini toate ingredientele.

In acest articol va vom oferi o reteta de sarmalute de post.

Lista de ingrediente:

-smântână vegetală

-2 ardei graşi roşii

-2 cepe

-100 mililitri ulei

-30 frunze viţă

-sare

-200 grame orez

-piper

Cum se prepara:

Orezul il vom spala in 2-3 ape si il lasam in apa rece.

Punem o tigaie cu ulei la incins si punem la calit ceapa tocata.

Dupa ce s-a calit, punem orezul scurs bine in prealabil si ardeii taiati foarte fin.

Pregatim frunzele de vita, le spalam, le indepartam coditele, le punem la oparit in apa fierbinte, iar la final pe scurgem de apa.

In acest timp, amestecam compozitia cu care vom umple sarmalele si lasam pe foc mic 10 minute

Punem sare si piper dupa gust, amestecam, iar apoi lasam sa se raceasca.

Incepem sa formam sarmalutele, punem cate o lingura din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita.

Le asezam intr-o oala inalte, turnam apa calda, uleiul ramas si punem sa fiarte 60 de minute pe focul de la aragaz.

Dupa acest timp, mai bagam 60 de minute la cuptor.

Cand sunt gata, le scoatem si le servim cu smantana vegetala.

Va uram pofta buna!

BONUS 2

Iata o reteta pe care o poti incerca in aceasta perioada a postului. Tarta cu ciocolata de post

In acest articol va vom oferi o reteta de Tarta cu ciocolata de post.

Lista de ingrediente:

-350 grame ciocolată neagră de post

-350 grame tofu

-120 grame unt de cacao

-sare grunjoasă, opțional

-120 mililitri lapte de migdale

Pentru blat

-5 linguri unt de cacao

-25 biscuiți de post

Cum se prepara:

Mixam branza de soia cu ajutorul unui blender, impreuna cu untul de cacao, laptele de migdale pana ce se omogenizeaza compozitia.

Ciocolata o vom topi la bain marie si o vom incorpora in compozitia de mai sus.

Maruntim biscuitii, dupa care ii amestecam bine cu untul si ii asezam intr-o tava rotunda.

Bagam la frigider jumatate de ora, dupa care punem crema, nivelam, si optional presaram putin sare.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"