close

Un desert simplu, pe care il poti savura in zilele de post, salamul de biscuiti este pur si simplu delicios.

28.03-POZA art.4 (DSC00646

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de salam de biscuiti .

Lista de ingrediente:

– 1 pachet de margarina

– 500 grame biscuiti

– cateva bucatele de rahat

– 200 grame de zahar

– esenta de rom sau chiar rom daca avem in casa

– 50 grame stafide

– 2-3 linguri de cacao

– 100 grame nuca (macinata,sau taiata marunt ) dupa preferinta

– 2 pliculete zahar vaniliat

Cum se pepara:

Faramitam biscuitii, ii frecam cu pachetul de margarina si cu cacaoa. Punem zaharul vaniliat, esenta de rom, stafidele, rahatul taiat cubulete mici si nuca.

Caramelizam zaharul separat, turnam 150 de mililitri de apa si lasam sa dea in clocot pana cand se dizolva complet zaharul.

Dupa ce s-a racit putin,turnam siropul rezultat in celelalte ingrediente, pentru a modela mai usor amestecul.

Indindem o folie de aluminiu, punem aluatul si rulam dandui forma unui salam.

Bagam la rece pana se intareste dupa care putem servi.

Va uram pofta buna!

Bonus

In aceasta reteta va dezvaluim secretul celui mai gustos salam cu biscuiti si ciocolata.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Salam cu biscuiti si ciocolata.

Lista de ingrediente:

-500 grame biscuiti sfaramiciosi

-6 linguri cacao

-nuci

-cutie lapte condensat

-250 grame unt

Cum se prepara :

Biscuitii sa pun in punga si se zdrobesc.

Intr- un vas adaugam biscuitii si nucile, untul la temperatura camerei.

Se amesteca bine, adaugam cacao, la final se toarna laptele si se omogenizeaza toate componentele.

Punem umplutura pe o folie de plastic si o rulam in forma de salam, o legat la capete si o dam la congelator din timp de 5 ore.

Se scoate, se portioneaza si se serveste alaturi de o cafea sau un ceai fierbinte.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"