close

Un tort foarte dragut si delicios. O sa fie pe placul tuturor.

s604x0_prajitura_dalmatiana

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de prajitura dalmatian.

 

Lista de ingrediente:

  • Făină – 2 linguri • Ulei de floarea-soarelui – 100 ml  • Zahăr – 1 lingura.  • Cacao – 3 lingurite • Praf de copt – 10 grame • Zahar din vanilie – 8 grame

Ingrediente pentru crema :

  • Smantana – 1 kilogram • Zahar   • Intaritor pentru smantana
  • Ciocolata – 50 g  • Chipsuri de nucă de cocos

 

Cum se prepara:

Ouăle trebuie bătute cu zaharul si zaharul vanilat. Adăugați ulei de floarea soarelui și amestecați din nou bine.  Adăugați făină, praf de copt și amestecați cu un mixer, pana devine un aluat gros.  Puneți deoparte din masa totală a aluatului, 4-5 linguri și amestecați-le cu cacao.  Într-o foaie de coacere acoperită cu folie (am o formă de 24 cm), așezați 3,5 linguri de aluat și aplatizați-o pe toată suprafața. Folosind o lingurita imprastiati picaturile cu aluat maro.  Am dat la cuptorul preîncălzit la 190-200 grade timp de 9-10 minute. Scoatem prajitura și lăsați-o să se răcească. În acest moment, pregătim și al doilea, al treilea, al patrulea blat. De îndată ce am introdus al doilea blat la cuptor, luăm folia de la primul. Blaturile pregătite se lasă până se răcesc complet.  Se prepară frisca din smantana, zahăr și intaritor pentru frisca. Bateți totul cu un mixer pana ce se ingroasa suficient. Dacă credeți că este un lichid cremos, puneți-l în frigider pentru o ora.  Adaugam frisca pe fiecare blat. Aproximativ 7 linguri pe fiecare blat. Restul de frisca se orneaza  marginile.  Ddeasupra se presara ciocolata rasa. Cu ajutorul chipsurilor de nucă de cocos, creem niste pete. Dam  prajitura  la frigider timp de 7-8 ore. Dupa care se serveste.

 

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"