close

Va amintiti de grisinele din copilarie? Acestea sunt mult mai gustoase, cu usturoi si masline .

Grisine cu usturoi si masline

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Grisine cu usturoi si masline .

Lista de ingrediente :

-12 grame drojdie

-50 grame ulei de masline

-350 grame apa

-600 grame faina

-sare

-putin zahar

Umplutura :

-2 catei usturoi

-un ardei rosu iute

-200 grame masline negre

-100 grame ulei

Cum se prepara :

Se cerne faina, se pun toate ingredientele intr- un vas, se omogenizeaza bine timp de cinci minute .
Se lasa vasul acoperit timp de o ora .

Maslinele se toaca marunt si ardeiul, intr- o cratita punem ulei la incins, se adauga usturoiul necuratat il prajim, apoi il scoatem .

Adaugam maslinele si ardeiul si lasam la calit 5 minute.

Intindem pe o planseta aluatul, tapetata in prealabil cu faina, jumatate din aluat se unge cu umplutura de masline, se acopera cu cealalta jumatate si se taie fasii lungi .

Se rasucesc cu grija si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul incins circa 15 minute .

Se scot pe un platou cu hartie absorbanta .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Surpriza! Arata ca niste pulpe de pui, dar de fapt nu sunt.

In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Arata ca niste pulpe de pui, dar de fapt nu sunt.

Lista de ingrediente :

Aluatul :

-250 grame faina

-un pahar de iaurt

-un praf de sare

-o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu

Umplutura :

-un pachet stixuri sarate

-500 grame carne tocata

-o ceapa

-piper

-sare

Cum se prepara :

Se framanta aluatul din iaurt, bicarbonat, faina, sare, pana devine nelipicios.

Se intinde in strat subtire si se taie fasii de 3 cm latime .

Se amesteca carnea tocata, se framanta bine, sa ia un sticks se lipeste umplutura de unul din capete, apoi infasuram fasia de aluat incepand din mijlocul sticsului pana la capatul umpluturii de carne tocata.

Intr- o tigaie se toarna ulei si se prajesc pulpele pana devin aurii .

Va uram :

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"