close

Va prezentam aceasta reteta spumoasa de Tarta cu capsuni super delicioasa si foarte usor de pregatit.

15.04-POZA art.2 (640m

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Tarta spumoasa cu capsuni.

Lista de ingrediente:

-100 grame alune macinate

-140 grame unt

-500 grame frisca batuta

-70 grame zahar

-70 grame nuci macinate

-1 ou gem de capsuni

-200 grame faina

-1 kilograme de capsuni

Cum se prepara:

Intr-un bol punem faina cernuta, untul, zaharul, oul si nucile macinate si framantam totul.

Din aluatul rezultat intindem o foaie cu grosimea degetului.

Foaia rezultata o asezam intr-o tava unsa dupa care intepam cu o furculita din loc loc si bagam la copt.

Dupa ce s-a copt foaia ungem cu gem de capsuni.

Peste asta se asaza capsunile intregi sau taiate in doua. Peste capsuni se intinde frisca batuta cu zahar.

Deasupra se presara alunele tocate marunt.

La final taiem si servim rece.

Va uram pofta buna!

Bonus

Tarta de ciocolata cu prune

Lista de ingrediente:

-1 varf de cuțit de sare

-200 grame ciocolată neagră

-150 grame făină

-150 grame unt

-120 grame zahăr

-1 ou

-1,5 linguriță praf de copt

-100 mililitri lapte

-200 grame prune sau piersici

Cum se prepara:

Dam drumu la cuptor si il setam la 170 de grade.

Topim untul și ciocolata pe baie de abur sau cuptor la 80 de grade celsius.

Punem într-un bol făina, praful de copt, zahărul și sarea si amestecăm totul bine.

Ciocolata și untul topit se amesteca cu laptele și oul.

Cu ajutorul unui mixer amestecăm compoziția lichidă cu cea solidă.

Aluatul obținut îl turnăm într-o tavă de copt, punem deasupra fructele curățate și coacem tarta 60-70 minute. Cu ajutorul unei scobitori verificăm dacă tarta este gata.

Va uram pofta buna!

Bonus 2

Strudel cu fructe de padure

Lista de ingrediente :

-un pachet foietaj de post

-150 grame zahar

-300 grame fructe de padure congelate

-50 ml apa

Cum se prepara :

Fructele de padure se pun intr- un vas cu zahar si lasam pe foc pana capata consistenta unui sos gros.
Apoi lasam la racit.

Aluatul se dezgheata si se taie in 6, se lasa un spatiu in mijlocul aluatului.

Pe laterale facem taieturi de 2 cm, facem un sirop din trei linguri de zahar si 50 ml de apa .

Ugem suprafata cu pensula, punem in mijloc umplutura si impletim fasiile laterale peste umplutura, cat mai strans.

Se preseaza capetele cu furculita ca sa nu curga umplutura .

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu acel sirop.

Se introduc in cuptorul incins pana devin aurii .

Se servesc pudrate cu zahar pudra .

Va uram:

Pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"