close

Va prezentam o altfel de metoda de preparare a painii de casa si un mod de coacere altfel decat cel obisnuit.

12.03-POZA art.9 (paine-in-oala

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de Paine de casa.

Lista de ingrediente:

-20 grame de drojdie proaspătă

-320 mililitri de apă caldă

-1 lingură de sare

-500 grame de făină

Cum se prepara:

In cuva robotului de bucatarie punem toate ingredientele si framantam un aluat omogen.

Aluatul rezultata, il punem intr-un vas, il acoperim, si il lasam la temperatura camere sa se odihneasca 90 de minute.

Il aplatizam usor pentru a degaza aluatul.

Pregatim o oala pe care o tapetam cu hartie de copt, punem aluatul iar apoi il acoperim cu un prosop si il lasam jumatate de ora.

Facem niste taieturi deasupra aluatului, punem un capac si bagam la cuptor 40 de minute la temperatura de 240 grade celsius.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"