close

A venit iarna, iar intr-o zi friguroasa te poti încalzi cu o mancare de radacinoase cu rosii si spanac, o reteta de post pe care am pregatit-o special pentru tine in aceasta perioada.

26.02-POZA art.6 (mancare-de-radacinoase-cu-spanac-si-rosii-580×400

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de mancare de radacinoase cu rosii si spanac.

Lista de ingrediente:

-1 cutie roşii fără pieliţă şi tocate

-2 căni frunze spanac tocate

-1,5 kilograme de mix format din gulie, cartofi, ţelină, morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi

-1 căpăţână usturoi, cu căţeii curăţaţi

-6 linguri ulei măsline

-sare

-1 lingură bulion

-1 linguriţă oregano

-1/2 cană ceapă tocată

-piper

Cum se prepara:

Dam drumul la cuptor si il lasam sa se incalzeasca.

Apoi pregatim o tava in care vom pune toate legumele,cateii de usturoi si 3 linguri de ulei, dupa care presaram sare.

Amestecam bine si lasam sa se rumeneasca 45 de minute. La jumatea perioadei, le amestecam odata.

In acest timp, punem la incins o cratita cu ulei, in care calim ceapa, iar apoi adaugam bulionul si lasam pe foc 60 de secunde.

Punem cutia de rosii in cratita, amestecam si presaram oregano. Lasam sa fiaba acoperit la foc mic.

In momentul in care sunt gata legumele, le scoatem din cuptor.

Incratita cu rosiile punem spanacul, punem pe foc 5 minute dupa care amestecam cu legumele din tava si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"