close

Veti scapa de buruienile din gradina punand in practica metodele cele mai populare .

Veti scapa de buruienile din gradina punand in practica metodele cele mai populare .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi Metode de a distruge buruienile de gradina.

Nu este necesar sa utilizam substante chimice pentru a distrugere buruienile din gradini.

1. Bicarbonatul de sodiu se foloseste pentru distrugerea buruienilor care cresc in spatiile dintre pavele.

Se presara aceasta substanta pe locul respectiv si buruienile nu mai apar .

2. Se face o solutie din apa si sare foarte concentrata.

Apa trebuie sa fie fierbinte in proportie de 1 la 2, se toarna pe buruieni si vor disparea iar pe viitor amana cresterea acestora .

3. Otetul este folositor impotriva buruienilor, se stropesc plantele nedorite cu otet fara sa le afectati pe cele de cultura .

4. Votca. Combinati doua pahare cu apa si 30 ml vodka si sapun lichid.

Se stropesc buruienile, ele se vor usca in cateva zile .

Va uram spor la treaba !

BONUS

Trei metode de pastrare a mustului fara conservanti

Tot mai multa lume tanjeste dupa produsele eco. In cele ce urmeaza va prezentam trei metode de pastrare a mustului fara conservanti:

Pastrarea prin congelare

Dupa ce mustul s-a limpezit el se trage in sticle.Nu sunt recomandate flacoanele din polietilena pentru ca pot influenta gustul mustului.

Sticlele se lasa goale de doua degete, pentru ca prin inghet mustul se dilata si ne putem astepta la explozii.

Apoi sticlele se aseaza in congelator.

Cand dorim sa le folosim le scoatem din congelator si le tinem doua-trei ore la temperatura camerei.

Mustul pastrat prin congelare isi pastraza toate calitatile, pentru ca la temperaturi scazute fermentatia acetica nu se produce.

Pastrarea prin fierbere

Intr-un vas emailat de zece litri (mai mic sau mai mare in functie de cantitatea de must pe care doriti sa o pastrati pentru iarna) , puneti mustul la foc mic.

Amestecati cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

Cand temperatura lichidului a ajuns la 90 de grade Celsius se opreste focul.

Se toarna mustul in sticle, dupa ce in prealabil am pus un cutit sub fundul lor.

Se astupa ermetic si se tin in haine pentru a-si pastra caldura pana a doua zi.

Astfel se opreste fer-mentatia. Sticlele se aseaza in camara sau in beci la temperaturi constante.

Pastrarea cu hrean

Mustul obtinut dupa zdrobirea strugurilor se lasa sa se limpezeasca.

Intre timp se rade hreanul (spalat numai) prin razatoarea mica.

Se amesteca cu mustul si se pune in damigeana de 50 de litri.

Se lasa aproximativ doua saptamani, dupa care se trage in sticle.

Sticlele se astupa cu dopuri de pluta si se tin la loc racoros Mustul nu fermenteaza! Reteta:

In 10 litri de must se pun 100 de grame de hrean ras.

x
Dati-ne un "Like"