close

Vrei un rasfat culinar de weekend la gratar pentru prieteni sau familie. Trebuie sa incerci neaparat aceasta reteta de sos pentru friptura. Vei deveni vedeta principala in fata prietenilor si familiei.

sos pentru friptura la gratar

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta de sos pentru gratar.

Lista de ingrediente:

-1 o ceasca de apa
-sare
-un ardei iute
-5 catei de usturoi
-5 aredei capia
-opt rosii mari

Cum se prepara:

Spalam legumele bine si le lasam la scurs

Adaugam legumele dupa gust, puteti punemai mult ardei pemtru o aroma mai puternica.

Adaugam mai multa ciusca daca dorim sosul mai picand

Incingem bine gratarul si punem legumele la copt.

Cand sunt bine coapte le scoatem si le curatam bine.

Curatam usturoiul si il pisam

Pasam rosiile si le amestecam cu usturoiul,ciusca si ardeii intr-o craticioara, in care adaugam putina apa si potrivim cu sare dupa gust.

Punem craticioara pe gratar si dam odata in foc.

Dupa ce carnea este gata, o luam de pe grata si adaugam sosul peste ea.

Carnea de peste, pui su porc se poate scoate direct in sosul preparat, si se lasa pentru circa 5-10 minute pentru a prindu gustul si aromele sosului.

Va uram pofta buna!

Legumele se intorc pe toate partile pana cand sunt bine coapte, apoi le scoatem intr-un castron acoperit unde le tinem 5-10 minute sa se abureasca pentru a se curata de coaja mai usor.
Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Legumele se curata de coaja. Rosiile se paseaza cu o furculita, iar ciusca si ardeii se curata de cotor si samburi si se taie fasii. Se amesteca toate intr-o craticioara, se adauga putina apa si se potriveste de sare.
Se pune craticioara cu sos pe gratar sa dea un clocot si sa se mentina cald cat timp este gata si carnea preparata la gratar. Carnea de peste, pui sau porc pregatita la gratar se poate scoate direct in sosul preparat si se lasa cateva minute sa prinda gust sau se poate servi alaturi de sos.
Sos pentru friptura la gratar, un sos placut picant, dulce, aromat pentru carne fripta la gratar, un rasfat culinar pentru un gratar reusit de week-end in mijlocul naturii. Sosul din legume coapte se poate prepara si pentru iarna, atunci cand nu mai este sezonul lor si legumele proaspete nu mai sunt, in borcane bine inchise si sterilizate.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"