close

In zona Maramuresului se mai mananca asa ceva, sunt un deliciu pogacelele cu jumari . Va las reteta .

In zona Maramuresului se mai mananca asa ceva, sunt un deliciu pogacelele cu jumari . Va las reteta .

Bine ai venit sau revenit pe Specialitatea Casei, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de Pogacele cu jumari .

Lista de ingrediente :

-un cub drojdie

-250 ml lapte

-250 grame jumari de porc

-500 grame faina

-doua oua

-o lingurita sare

Cum se prepara :

Facem un aluat ca de paine, dizolvam drojdia in putin lapte caldut.

Amestecam faina, laptele, ouale si drojdia, apoi adaugam jumarile macinate prin masina de tocat carne, pana se obtine un aluat consistent.

Se framanta bine si se lasa la crescut, la loc cald.

Intindem aluatul pe un blat tapetat cu faina intr- o foaie de 2 cm, taiem forme rotunde cu ajutorul unui pahar.

Deasupra le ungem cu ou batut, le bagam in cuptorul incins, intr- o tava tapetata cu faina, pana devin aurii .

Va uram :

Pofta buna!

BONUS

Pregatiti aceste chifle la cuptor extrem de delicioase, rapide si usor de preparat.

In acest articol va vom oferi o reteta de chifle la cuptor cu branza de vaci.

Lista de ingrediente:

-500 grame de făină

-6 linguri de zahăr

-1,5 lingură de drojdie uscată ( sau 4,5 lingurițe de drojdie proaspătă)

-4 ouă

-600 grame brânză de vaci

-180 mililitri de lapte

-4 linguri de unt

Cum se prepara:

Pentru aluat:

Amestecam drojdia cu 1.5 lng de zahar si 50 de ml de lapte si lasam sa se activeze.

Amestecam 180 ml de amestec format din laptele ramas si putin apa, ulei si 3 oua..

Punem un praf de sare si 4-5 linguri de zahar si mixam.

Faina o adaugam treptat iar apoi turnam drojdia.

Mai punem o portie de faina si amestecam.

Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste si il lasam 20 de minute.

Pentru umplutură:

Trecem brânza prin sită și dupa care adaugam 2 linguri de zahăr, 1 praf de sare, vanilie și 1 ousi amestecați.

In acest timp a crescut și aluatul, pe care il frământați ușor chiar în bol și il mai lasam încă jumatate de ora.

Pregatim o tava pe care o ungem cu putin ulei.

Apoi vom pune aluatul pe masă, il framantam încă o dată și il impartim in doua.

Prima parte o punem in bol, iar a doua pasrte o impartim in 7.

Incepem sa formam bilutele si le asezam in tava.

Presaram cu făină fundul unui pahar și apasam mijlocul fiecărei biluțe.

In gaurile facute punem umplutura si ungem marginile cu galbenus batut.

Apoi lasam sa creasca 10-15 minute si bagam la cuptor aprox. jumatate de ora la temperatura de 180 de grade celsius.

La fel procedam si cu a doua parte de aluat.

Va uram pofta buna!

x
Dati-ne un "Like"