5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre ardeiul capia

Ardeiul capia este foarte popular vara. Dar știm cu adevărat totul despre această legumă? Fără a sta mai mult pe gânduri, iată 5 lucruri de știut pentru a o înțelege mai bine în bucătărie.

Vara, ele sunt vedetele de neratat de pe masa ta, însa există o mulțime de rețete de ardei capia pentru iarna și nici nu știi pe care să o alegi mai întâi. Ardeiul capia este delicios și digerabil, atât crud, cât și în diverse mâncăruri. Poate fi consumat ca aperitiv, ca salată sau pentru a însoți carnea sau peștele, iar pentru a beneficia mereu de el, poți pune ardei pentru iarnă la borcan.

Ardeiul este, de asemenea, un fruct

Ca și roșia sau avocado, ardeiul este considerat un fruct și o legumă. Se gătește în principal în mâncăruri sărate, umpluți, prăjiți la tigaie sau într-o quiche bună… Dar poate fi folosit și în mâncăruri dulci, se poate consuma atât vara, cât și iarna. Un capia la borcan în timpul iernii poate fi extrem de delicios.

Toate culorile pentru o varietate

Recoltarea ardeilor poate fi văzută ca un fel de lanț de culoare. Dacă se ia înainte de maturitate, este verde. Dacă este lăsat puțin mai mult pe planta sa, devine galben. Câteva zile mai târziu, este portocaliu. Iar dacă îl lași să se maturizeze bine, ajunge să fie roșu aprins. În fine, toți ardeii pe care îi găsești pe tarabele din piață sunt de aceeași varietate. Doar coacerea lui este diferită!

În familia ardeiului iute… Există ardeiul!

Ardeii capia și ardeii iuți provin din aceeași plantă și anume specia „Capsicum Annuum”. Singura diferență dintre cele două este nivelul mai mare sau mai scăzut de capsaicină. Acest compus chimic, găsit în semințe, dă acel efect de usturime și uneori chiar acea senzație de arsură. Rata de capsaicina este mult mai prezentă în ardei iute decât în ​​ardeiul capia.

Mai digerabil atunci când pielea este îndepărtată

Într-adevăr, dacă ți se pare că ardeiul nu este digerabil, cu siguranță este pentru că îl mănâci cu piele. Sfat: îndepărtează-i pielița pentru o digestie mai bună. Pentru a face acest lucru, poți folosi cuptorul, grătarul și chiar cuptorul cu microunde. Pentru cuptor și grătar, pur și simplu pune-i timp în jur de 10 până la 15 minute, apoi lasă-i să se răcească într-un recipient ermetic. Pielea se îndepărtează foarte ușor datorită acestui truc. La fel se procedează și dacă ai de gând să faci o rețetă cu ardei copți la borcan pentru iarnă. Dacă nu ai timp, poți pune ardeii la cuptorul cu microunde, punându-i într-o pungă de congelator pentru câteva minute.

O legumă cu adevărat sănătoasă

Fie că este verde, galben sau roșu, ardeiul ar fi un aliat împotriva bolii Parkinson, a anumitor cancere și patologii musculare. Ajută la menținerea vederii bune cu conținutul său de vitamina C, un nutrient care ajută la conservarea retinei ochiului. Ardeiul poate fi consumat în voie, pentru că este foarte bun pentru sănătate și foarte sărac în calorii!