Biotina și efectele ei asupra unghiilor

Biotina este una dintre vitaminele importante ale organismului nostru care ne menține starea de sănătate în condiții bune! În literatura de specialitate mai este denumită Vitamina B7 sau Vitamina H.

            Numele acestei interesante vitamine provine de la cuvântul grecesc „biotos”. În limba greacă acest cuvânt înseamnă viață sau mai poate însemna chiar hrană. Este una dintre vitaminele care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, a ochilor, a pielii, părului și ficatului.

            Efectele importante asupra sănătății unghiilor, părului și pielii

            Persoanele care suferă de unghii casante, moi sau care se rup foarte repede, pot consuma preparate de tipul suplimentelor alimentare, care conțin multă biotină. Anumite studii au demonstrat că este eficienta și determină întărirea unghiilor.  

            Efectele ei benefice au fost observate și la persoanele care sufereau de căderea părului sau care aveau firele de păr foarte subțiri și deshidratate sau fragile.

            Este bine de reținut, pentru ca atunci când ne vom confrunta cu probleme de acest gen, să ne îndreptăm atenția către produsul corect care ne poate ajuta să avem unghii și păr mult mai frumoase.

            Alimente care conțin biotină

            Persoanele care suferă de afecțiuni ale unghiilor sau persoanele care au unghii mai fragile, datorită manichiurilor repetate realizate cu produse moderne și agresive de genul:  geluri construcții, polygel, pudre acrilice, oje semipermanente, soluții de tip Base Coat, Primer sau Top Coat, pot consuma periodic mai multe alimente bogate în biotină pentru a recăpăta starea de sănătate a unghiilor.

            Arahidele și boabele de soia conțin cantități importante de biotină, nucile și semințele, gălbenușul de ou, ciupercile, bananele, legumele verzi, avocado sunt doar câteva exemple.  

            Alte efecte benefice asupra stării de sănătate

            O cantitate mult prea mică de Biotină la femeile însărcinate poate determina anomalii în dezvoltarea fătului. Mai are efecte bune asupra neuropatiilor și se pare că determină și creșterea secreției de insulină care, implicit, va determina scăderea nivelului glicemiei. Este folositoare pacienților care suferă de ambele tipuri de diabet I și II.

            Alte remedii care pot determina recuperarea stării de sănătate a unghiilor

            Starea de sănătate a unghiilor se poate deteriora datorită unor carențe alimentare care durează mult, datorită unor boli, datorită surmenajului, datorită stresului, etc. De asemenea, persoanele care își îngrijesc în mod repetat unghiile cu produse de tip nou, care necesită procedee invazive, și ele pot suferi în timp de unghii mai moi, casante sau care se rup mai repede. Uneori, când aceste cauze se cumulează, nu contează nici măcar faptul că produsele au fost achiziționate de la un distribuitor produse manichiura de top. Trebuie să luați în calcul că în astfel de situații consumul de suplimente alimentare pentru revigorarea unghiilor poate fi o soluție foarte potrivită. Sunt foarte ușor de procurat și nu costă nici foarte mult. Aveți însă nevoie de aprobarea medicului curant, dacă urmați deja un tratament medicamentos clasic. Efectele se pot suprapune!