Acum, nu știm dacă se confirmă sau nu gluma, dar este cert că în bucătăria noastră tradițională, carnea proaspătă de porc este la loc de cinste, și din ea ies adevărate delicii culinare. Să vedem și care sunt bucățile cel mai des folosite și la ce preparate se pretează cel mai bine.

Pentru a începe cu o glumă, îți spunem că pentru români, o bucată de carne proaspătă de porc este cea mai bună legumă! Acum, nu știm dacă se confirmă sau nu gluma, dar este cert că în bucătăria noastră tradițională, carnea proaspătă de porc este la loc de cinste, și din ea ies adevărate delicii culinare. Să vedem și care sunt bucățile cel mai des folosite și la ce preparate se pretează cel mai bine.

 

Pulpa, o bucată preferată de carne proaspătă de porc

 

Cu siguranță pulpa este printre bucățile de carne proaspătă de porc care sunt cel mai des sunt cumpărate. Este delicioasă pentru tocănițe savuroase, dar dă un gust bun și șnițelelor. De fapt, cam la toate mâncărurile unde vrei să folosești carne proaspătă de porc, pulpa este cea care se potrivește de minune.

 

Spata

 

La fel și în acest caz, avem de a face cu una dintre preferatele românilor. Tocănițele și gulașul ar fi parcă lipsite de acel gust specific dacă printre ingrediente nu s-ar afla și o bucată de spată.

 

Antricot/ cotlet fără os

 

Cotletul fără os este preferatul tuturor atunci când vorba despre niște șnițele despre care, numai când vorbești, îți lasă gura apă. Totuși, dacă vrei o friptură delicioasă, cotletul este acea bucată de carne proaspătă de porc care se potrivește de minune. Nu exagera cu condimentele, sare, piper, cimbru și eventual niște boia iute și este de ajuns. De asemenea, osul de la antricot merge de minune la supa de oase.  

 

Ceafa

 

Deja nici nu mai este nevoie să scriem nimic, nu? Pregătită la grătar este visul oricărui iubitor de carne proaspătă de porc, dar se potrivește bine și în gulaș, la frigărui, la cuptor și nu numai. Nici de această dată nu face abuz de condimente.

 

Coste

 

La cuptor, cu un sos lipicios sau condimente uscate, după preferință, se topesc în gură. Adaugă și puțin usturoi, pentru un plus de savoare.

 

Fleica

 

Această bucată de carne proaspătă de porc este perfectă pentru carne tocată, iar despre preparatele pe care le poți găti, nu mai este nevoie să dăm prea multe detalii.

 

Cap, rasol, coadă şi ciolanul din faţă

 

Deși nu sunt consumate prea des, acestea sunt cele mai bune pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, atunci când se pregătesc răciturile.

 

Carmangeria Moldovan, locul de unde cumperi cea mai bună carne

 

Dacă ești în căutarea de o carne proaspătă de porc bună, sănătoasă, de calitate, care să ofere preparatelor tale acel gust mâncare ca la mama acasă, Carmangeria Moldovan trebuie să apelezi. Pe site sau în magazine, găsești mereu carne de porc, de pui, de mânzat, de vită Black Angus, dar și maturată, precum și diferite organe, cu care să le arăți celorlalți măiestria ta în arta culinară.

De asemenea, pentru zilele în care nu ai timp sau chef să gătești, în cadrul unui magazin Moldovan, se găsesc produse semipreparate (marinate, burgeri, mici), mezeluri, produse care abia așteaptă să fie savurate (Mintenașuri, Ferme de familie), mâncăruri gata preparate, (ciorbe, garnituri, salate), lactate și brânzeturi produse în ferma Moldovan de la Mociu și comercializate sub brandul Lăptăria M,  și nu numai.

Nu te aștepta să ai parte de o alegere ușoară, pentru că totul este foarte bun și nici nu știi spre care să îți îndrepți atenția. Platoul lor regal este unul care nu dă greș niciodată, dar nici celelalte preparate nu sunt mai prejos. Gustă sarmalele lor cu sau fără carne, salata boeuf, salata de conopidă cu maioneză, șnițelele și chifteluțele, și vei fi cucerit.

 

Mezeluri și afumături preparate în mod tradițional

 

Mezelurile și afumăturile de la Carmangeria Moldovan sunt preparate în mod tradițional, fără niciun fel de potențiatori de gust, arome artificiale și fără a grăbi în niciun fel procesul de gătire, așa că le poți consuma fără să te simți vinovat. Tot Clujul, ba chiar și împrejurimile, aleg să meargă la Carmangeria Moldovan pentru a avea parte doar de ce este mai bun.

 

O afacere de familie din Cluj

 

Ceea ce numim azi Carmangeria Moldovan este de fapt o afacere de familie, care a început în anul 1994, chiar la ei acasă, renunțând la garaj și bucătăria de vară pentru a pune bazele unui mic atelier de producție. Lucrurile au evoluat frumos și acum numele lor este sinonim cu calitatea, prospețimea și gustul bun. De asemenea, compania a dezvoltat și un serviciu de livrare online, ceea ce a facilitat accesul clienților la produsele lor. Lucrurile s-au dezvoltat foarte mult, pentru că s-a investit în modernizarea proceselor de producție și în dezvoltarea unor noi produse care să răspundă chiar și celor mai exigente cerințe și preferințe ale consumatorilor. Carmangeria Moldovan reprezintă o afacere de succes, pe care o găsești în I.L Caragiale nr.16, Sânnicoara, Apahida, Cluj, la email delivery@cmdn.ro sau număr de telefon 0747.051.900.