Ce ar trebuie să conțină o masă de Revelion?

Revelionul este un obicei relativ recent, răspândit mai ales în a doua jumătate a secolului XX. În acest caz când vine vorba de ce să mănânci de Revelion, putem vorbi de un meniu „clasic” mai degrabă decât de unul tradițional.

De cele mai multe ori, cu excepția unei cine în grupuri mici, alegi un meniu rece. Somonul afumat, foie gras, stridiile, crustaceele și diverse fructe de mare sunt vedetele.

Deși unele, precum somonul afumat, au devenit mai populare în ultimii ani, acestea sunt în mare parte produse scumpe, care pot epuiza un buget dacă sunteți mulți!

Poți totuși să compui meniuri mai puțin scumpe cu preparate delicioase, în special pentru bufete. Terine făcute din diverse cărnuri și chiar pește și plăcinte, spectaculoase și tentante. Mâncăruri în jeleu sau aspic și diverse „prăjituri”.

Petrecerea cu prietenii și familia acasă

Sunteți tineri, numeroși. Obiectivul tău: Să petreci până la sfârșitul nopții și să te răsfați fără să spargi banii. Soluția: un bufet bine aprovizionat cu aperitive masă de revelion, vesel împodobit cu căni și recipiente umplute cu globuri de Crăciun și conuri de pin… și tradiționalul buchet de vâsc sub care la miezul nopții vei ciocni cu prietenii un pahar de  șampanie de Anul Nou.

Ce meniu pentru bufet? Rețete tentante, dar nu prea complicate, pregătite din timp, de care nu trebuie să îți faci griji în ultimul moment; preparate reci (sau foarte ușor de reîncălzit) care se servesc deja tăiate în porții sau bucăți mici.

Recepția clasică tip bufet

În acea seară vei fi printre prieteni, destul de numeroși, tineri și bătrâni. Optează pentru un mâncăruri de revelion de tip „bufet așezat”. Sunt disponibile feluri de mâncare și băuturi, fiecare își alege după cum dorește înainte de a merge să le savureze în jurul unei mese frumos decorate în timp ce se bucură de plăcerile convivialității și conversației. Poți opta pentru varietate amestecând armonios mezelurile, carnea, legumele și fructele de mare, sau optezi pentru un meniu tematic cu aperitive de anul nou.

Ora desertului

Oricare ar fi stilul primirii, vârsta sau sexul participanților, bufetul cu deserturi este vedeta, mai ales că în general coincide cu ora 12.00… Nu se iartă un Revelion, sărac și prost prezentat. Ce se așteaptă să se găsească la acest bufet dulce? La fel cum găsești diverse rețete pentru masa de Revelion, tot așa vei găsi și o varietate de rețete de desert pentru această trecere dintre ani.

Cina excepțională într-un restaurant

Pentru a sărbători Revelionul, alegi să mergi într-un local cu câțiva prieteni hotărâți să se distreze pentru a saluta noul an cu toată lăcomia, în jurul unei mese cu un decor rafinat, nisip auriu și cristal, sau argintiu, albastru și turcoaz sau chiar roșu, roz și verde …

Iată că alegerea băuturii va decide meniul de data aceasta, în funcție de faptul dacă ești adeptul tout-au-Champagne, sau dacă preferi varietatea de vinuri grozave.

Poți alege cu ușurință orice meniu cu șampanie? Da, cu crustacee, carne albă, carne de pasăre și bineînțeles preparate gătite în șampanie. Atenție, însă, la vânat tare, la carne roșie, la brânzeturi fermentate!