Cum alegi un nuantator de par bun

Nuanţatorul de păr este o vopsea care are o rezistenţă medie şi care durează mai puţin decât un produs clasic sau profesional. Totuşi unele femei apelează la această variantă, care poate fi folosită atât pentru un păr natural, cât şi pentru unul deja vopsit.

Sunt unele persoane care îşi doresc o schimbare şi utilizează un nuanţator de păr, o vopsea care colorează doar firele, fără a le modifica din punct de vedere chimic. Dacă aveţi intenţia să vă schimbaţi look-ul, puteţi alege o nuanţă mai îndrăzneaţă.

Cum alegem nuantatorul de par?

Pentru a rezuma în doar cateva cuvinte, uşor de memorat, există două criterii majore care trebuie luate în considerare în alegerea unui nuanţator bun: caracteristicile nuanţatorului şi caracteristicile fizicului tău. Prin înţelegerea tuturor acestora şi compararea lor, vei realiza rapid ce ţi se potriveşte şi ce nu!

      Caracteristicile nuanţatorului

Proprietăţile care efectuează clasificările nuanţatorului pentru ca tu să poţi face cea mai bună alegere sunt în număr de şase. Acestea sunt reprezentate de diverse caracteristici legate de conţinutul, aspectul şi performanţa nuanţatorului.

  • Tipul de nuanţator

Începem cu prima caracteristică, şi anume tipul nuanţatorului. Este bine să cunoşti câte tipuri de nuanţator există pe piaţă şi ce opţiuni ai, pentru a ştii care se potriveşte mai mult nevoilor tale legate de rezultat şi chiar de timp şi de usurinţa aplicării. După consistenţă, nuanţatorul poate veni sub formă de spray, sub formă de gel/cremă, şi chiar sub formă de şampon nuanţator.

Şi criteriul imediat urmĂtor este cel al durabilităţii nuanţei. Aşadar nuanţatoarele pot fi temporare, semipermanente şi chiar permanente. Daca îţi doreşti să testezi mai multe culori, să experimentezi şi să vezi ce îţi place, probabil că un spray nuanţator temporar este cel mai uşor de folosit dar şi de îndepărtat şi, prin urmare, cel mai recomandat nevoilor tale. Dacă în schimb doreşti sa îţi nuanţezi puternic anumite şuviţe, atunci un şampon sau o cremă cu caracter permanent ar putea fi ceea ce cauţi.

  • Ingredientele din nuanţator

Al doilea aspect important în alegerea caracteristicilor benefice dintr-un nuanţator de păr este compoziţia acestuia. Înainte să achiziţionezi un nuanţator, nu uita să îţi adresezi întotdeauna întrebarea: ,,Ce ingrediente are?”. Astfel îţi vei da seama cât de toxic sau, din contra, cât de benefic ar putea fi acel produs pentru părul tau.

Cele mai toxice ingrediente posibil existente într-un nuanţator de păr sunt amoniacul şi oxidantul. Fereşte-te cât poţi de mult de o compoziţie bogată în procente din aceşti compuşi. Aceştia îţi pot arde sau deteriora firul de păr, lăsându-l tern, uscat şi chiar distrus. De asemenea, unele nuanţatoare pot să nu conţină oxidanţi, dar să necesite combinarea cu aceştia înainte de aplicare. Citeşte descrierile produsului pentru a te asigura că nu este cazul şi pentru a elimina astfel de opţiuni din lista posibilelor tale alegeri.

În momentul de faţă, găseşti şampoane nuanţatoare atât în supermarketuri, cât şi online, în make up store. Esteto.ro este un magazin online ce îţi pune la dispoziţie o gamă largă de produse cosmetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here