Ce Faci Dacă Ciorba Iese Prea Acră

Pe măsură ce erai pe punctul de a servi ciorba pe care ai gătit-o de câteva ore, din păcate, ai observat ca era mult prea acră! Această problemă este un mare clasic în bucătărie. Dar înainte de a-ți imagina că masa ta este stricată, să știi că există soluții pentru a corecta aciditatea din ciorbă.

De ce este acră ciorba?

Majoritatea ciorbelor constau din legume și apă, iar unele legume sunt acide în mod natural. Acest gust acid este apoi mărit de zece ori când este încălzit și astfel ajungi la o ciorba acrișoară.

Ciorba de roșii este cea mai probabilă să fie acidă deoarece acest fruct conține un nivel ridicat de aciditate (pH între 4 și 5), care crește la încălzire. Dar reține că roșia nu are monopolul acidității. Prazul, varza, măcrișul și lămâile pot acri ciorba cu alte legume, fructe sau ierburi aromatice.

Cum să faci ciorba să nu fie acră?

Pentru a reduce sau elimina gustul acid al ciorbei, din fericire există soluții. Va trebui să folosești alimente  care neutralizează acizii și, prin urmare, vor  corecta aciditatea ciorbei. Descoperă toate alimentele care pot elimina cu succes aciditatea dintr-o ciorbă:

Pune bicarbonat de sodiu în ciorbă

Primul truc cel mai comun folosit pentru a reduce sau elimina aciditatea într-o ciorbă este adăugarea de bicarbonat de sodiu. Din punct de vedere chimic, pH-ul său alcalin de 8 ajută la neutralizarea acizilor. Este un compus alimentar care alcalinizează alți compuși acizi și îți drege ciorba.

Principalul său avantaj, spre deosebire de alte trucuri, este că elimină aciditatea prezentă în ciorbă,  fără a-i altera sau modifica gustul. În plus, o cantitate mică este suficientă pentru a reduce nivelul de aciditate din preparatele tale.

Pune dulce pentru a elimina aciditatea

Pentru a elimina aciditatea ciorbei, există un truc popular, cu siguranță mai puțin dietetic. Este vorba despre adăugarea zahărului în ciorbă. De fapt, zahărul neutralizează acidul. Poți foarte bine să adaugi zahăr alb sau zahăr din trestie, dar și miere, sirop de agave, o curmală sau chiar un pătrat de ciocolată.

Adaugă alimente neutre

În sfârșit, pentru a reduce sau a elimina aciditatea unei ciorbe de legume, adăugarea de alimente neutre sau alcaline poate fi, de asemenea, o soluție eficientă.

Legumele verzi sunt perfecte pentru acest rol, dar și altele pot face șmecheria: sfeclă, broccoli, avocado, dovlecei, morcovi, dovlecei, castraveți, spanac, fasole verde sau chiar napi. De asemenea, poți adăuga o lingură de lapte, lapte vegetal, smântână în ciorbă pentru a-i reduce gustul prea acid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here